Foto: Nieuwe beelden van Saturnus' zesde maan Enceladus © reuters.

Ruimtevaart Een paar weken geleden hebben wetenschappers verkondigd dat Enceladus, één van Saturnus' vele manen, een oceaan onder haar ijzig oppervlak heeft - wat betekent dat er leven mogellijk is. Nu is NASA erin geslaagd om beelden te schieten van het feeërieke landschap. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

De Amerikaanse sonde Cassini is op 14 oktober langs Enceladus gepasseerd en heeft op een afstand van 1.600 kilometer foto's genomen. Op de foto's is te zien hoe een deel van het landschap met kraters bedekt is terwijl een ander deel dan weer vrij gaaf is.

Wat wetenschappers zo enthousiast maakt over deze maan is het feit dat ze al een oceaan heeft waardoor de kans op leven theoretisch stijgt. The Indepedent: "Laten we wel wezen, dit is geen ontdekking van het kaliber 'megastructuren opgezet door aliens', maar toch. Deze ontdekking helpt om de vele ruimtemysteries op te lossen."

De komende weken zal Cassini meer beelden schieten.

Bron: Independent.co.uk - Door: hln.be

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn